
مشخصات و اطلاعات ممبرين دندانپزشکي:
افراد به دلايل مختلف مجبور به کشيدن دندان مي شوند. ممبرين دندانپزشکي يکي از تجهيزات دندانپزشکي است که امروزه پس از کشيدن دندان به کار مي رود. ممکن است دندان پوسيدگي بيش از حد داشته باشد و يا اينکه شکسته شده و يا به دلايل مختلف بيفتد. در اين هنگام بدن به صورت خودکار جاي خالي دندان از دست رفته را پر مي کند و لثه ها و همچنين استخوان فک در طي مرور زمان تحليل رفته و شکل ديگري به خود مي گيرند. در گذشته هيچ وقت افراد به دنبال جايگزين کردن دندان از دست رفته نبودند.
روند عادي و جاري بين مردم بدين صورت بود که در کهنسالي و با از بين رفتن بيشتر دندانها ما بقي دندان هاي سالم را نيز مي کشيدند و به جاي آن يک سري کامل دندان مصنوعي مي گذاشتند.
اما امروزه با پيشرفت تکنولوژي ديگر استفاده از دندان مصنوعي به عنوان آخرين راهکار تلقي مي شود و با روي کار آمدن ايمپلنت کم کم به جاي دندان مصنوعي به فکر جايگزيني و ايمپلنت دندان هستند. در اين ميان به دليل هزينه هاي بالاي ايمپلنت ممکن است بين زمان از دست رفتن دندان و ايمپلنت فاصله بيفتد. به همين دليل جاي دنداني که افتاده است بسته مي شود.
لذا در زمان کاشت دندان و ايمپلنت دندانپزشک به دليل نبود جايگاه مناسب براي قرار دادن پيچ جهت ايمپلنت مجبور به استفاده از روشهاي جايگزين مي شود و يا در برخي موارد ايمپلنت ممکن نمي گردد. ممبرين دندانپزشکي به عنوان يکي از مواد مهمي که در دندان پزشکي به کار مي رود در اينجا به کمک دندانپزشک آمده و باعث مي شود تا بيمار بتواند دندان از دست رفته خود را باز بدست آورد.
در ادامه به نحوه عملکرد ممبرين دندانپزشکي و توضيح کامل در اين زمينه مي پردازيم.
عملکرد ممبرين دندانپزشکي:
زماني که استخوان فک و يا لثه بر اثر بيماري هاي پريودنتال و يا انواع مشکلات مادرزادي تحليل مي رود باعث مي شود که ظاهر لثه از بين رفته و خراب شود. در اين هنگام دندانپزشک جهت بازسازي و ترميم ظاهر لثه بيمار اقدام به جايگذاري بافت در قسمت آسيب ديده مي کند.
ممبرين دندانپزشکي که در واقع همان پوست آسلولار درميس انساني است که از بافت هاي انساني و نسوج آلوگرافت تهيه شده است به عنوان پرکننده يا فيلر بخش آسيب ديده ي لثه را پر کرده و دندانپزشک به کمک ممبرين به پر کردن قسمت از بين رفته ي لثه مي پردازد. آلوگرافت در انسان به عنوان يک نسج سفت و سفيد رنگ وجود دارد. اين نسج مقاوم جايگاه خوبي براي قرار گيري و پيوند خوردن با سلول هاي مجاور خود است. به همين دليل مي توان جهت انواع ترميم هاي استخواني ازاين نسج انساني استفاده کرد.
ممبرين دندانپزشکي با قرارگيري در قسمت آسيب ديده ي لثه با بافت هاي خوني ترکيب شده و به توليد و رشد سلول هاي بنيادي مي پردازد. ممبرين دندانپزشکي به سه حالت پودري، غشايي و کلاژن وجود دارد. ممبرين با هر کدام از اين سه حالتي که در بازار موجود مي باشد مي تواند به دندانپزشک جهت انواع عمل هاي ترميمي و زيبايي و ايمپلنت کمک کند.
چگونگي استفاده از ممبرين دندانپزشکي:
- از ممبرين دندانپزشکي جهت استفاده در جراحي هاي مربوط به سينوس ليفت در ايمپلنت استفاده مي شود. در اين روش دندانپزشک با کمک ممبرين بخش هاي مورد نياز جهت ايجاد حفره براي پيچ کردن اوليه ي دندان با ممبرين پر کرده و اقدام به ساخت ترکيبي استخواني جهت پايدارسازي پيچ هاي ايمپلنت مي کند. در اين راستا لازم است تا ممبرين مورد استفاده از کيفيت بالايي برخوردار باشد و با دقت در محل اصلي قرار گيرد زيرا که امکان لق شدن و يا جايگيري نامناسب پيچ وجود دارد.
- ممبرين دندانپزشکي را مي توان به عنوان فيلر براي پر کردن بخش هاي آسيب ديده در لثه نيز استفاده کرد. در اين شرايط مي توان از ممبرين پودري جهت پر کردن قسمت از بين رفته استفاده نمود و با ممبرين غشايي يا کلاژن روي آن را بازسازي کرد. بدين ترتيب بافت استخواني از بين رفته پس از مدتي با ممبرين ادغام شده و تبديل به يک بخش ثابت و مقاوم مي گردد و اثري از فرو رفتگي يا نا هماهنگي در لثه ديده نمي شود.
- در برخي موارد ممبرين دندانپزشکي ميتواند به عنوان يک نيروي کمکي براي لثه ايجاد شود. در اين هنگام به جهت افزايش حجم در لثه هاي تحليل رفته و تقويت بافت نرم در اطراف لثه مي توان از ممبرين استفاده کرد و آن را به حالت عمل ترميمي در بافت قرار داد.
- يکي از موارد پر کاربرد ممبرين دندانپزشکي در هنگام کشيدن دندان مي باشد. زماني که دندان بيمار به دلايل مختلف کشيده مي شود حفره ي ايجاد شده در آن توسط ممبرين دندانپزشکي پر مي شود.
اين امر بدين دليل مي باشد که بيمار بتواند پس از مدتي جايگزين دندان را با ايمپلنت پر کند و حالت لثه تغيير پيدا نکند. در اين زمينه بايد دقت داشت تا ممبرين در جايگاه اصلي و حفره ي دنداني قرار گيرد و با حفره خالي کاملا منطبق باشد و درگيري لازم را با بافت خوني پيدا کند زيرا که در صورت عدم اتصال و درگيري با بافت ممکن است زمان طولاني براي بازسازي و ترميم استخوان لازم باشد.
- علاوه بر اين موارد از ممبرين دندانپزشکي در ترميم هاي نقص هاي دورا و يا در هرني و ماموپلاستي نيز، بنا به شرايط بيمار و يا تشخيص دندانپزشک، از هر يک از انواع مختلف ممبرين پودري يا غشايي و يا کلاژن استفاده مي شود.
يکي از نکات مهمي که در استفاده از ممبرين دندانپزشکي بسيار اهميت دارد آماده سازي هاي لازم قبل از قرار دادن ممبرين دندانپزشکي در جايگاه مخصوص خود مي باشد. دندانپزشک لازم است تا قبل از اينکه اقدام به استفاده از ممبرين کند بستر گرافت را جهت قرار گيري آماده ساخته و با استريل سازي و تميز کردن اطراف ناحيه ترميمي از هر گونه خطر آلودگي جلوگيري کند.
زيرا در صورت ايجاد عفونت ممکن است کليه مراحل و زحمات ترميم بافت لثه از بين برود و بيمار را دچار مشکلات بعدي کند. پس از استريل سازي نيز اندازه ي مورد نياز از ممبرين و سايز مشخص ممبرين بر اساس تشخيص دندانپزشک تعيين مي گردد و در قسمت آسيب ديده قرار مي گيرد.
ممبران دندانپزشکي همانندساز با منشا آلوگرافت بوده که از بافت هاي پوست ، فاشيا ، پريکارد يا پرده آمنيوتيک، در ضخامت ها و ابعاد مختلف ، توسط شرکت همانند ساز بافت کيش توليد و فرآوري مي گردد. تمام مراحل توليد اين محصول براساس استاندارد هاي بين المللي در کلين روم هاي کلاس 100 تا 1000 انجام مي گيرد .
طي پروسه توليد با انجام فرآيند هاي شيميايي و روشهاي مهندسي نسج ، بافت ها آسلولار شده و هرگونه عامل آلرژن و تحريک کننده سيستم ايمني بدن ميزبان از آنها حذف مي گردد. بافت کلاژن و ديگر عناصر حفظ شده در محصول ، شرايطي بسيار مطلوب جهت جذب بيولوژيک بافت و ترميم در محل کاشت را فراهم مي نمايد.
ويژگيها ممبران دندانپزشکي:
- ترميم بافت پريو و لثه
- فلپ اکستنشن (Flap extension)
- GBR و GTR
- ممبران کلاژني با ضخامت کم (0?2 الي 0?6 ميکرون)
- ممبران کلاژني با ضخامت متوسط (0?6 الي 0?9 ميکرون)
- ممبران کلاژني ضخيم (1 ميکرون به بالا)
- زمان جذب بين 3-2 ماه مي باشد.
منبع :
خريد ممبرين دندانپزشکي
:: بازدید از این مطلب : 386
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0